Classic Dice 5 Reels

Speel met echt geld

Bij de meeste online gokkasten is het eenvoudig om ze in een categorie te kunnen plaatsen. Bij "Classic Dice 5 Reels" lijkt het ook simpel te zijn, aangezien de naam "classic" verwijst naar de Classic Slot. Echter het is wel wat meer dan een klassieke slotmachine in een online versie. De rollen, symbolen e.d. zien er dan wel klassiek uit, maar je kan toch echt rekenen op een game feature die je eerder bij een video slot zou verwachten. Hoe dan ook, wij hebben de "Classic Dice 5 Reels" maar in de "classic slot" categorie geplaatst. Het spel is trouwens ontwikkeld door game studio Stakelogic en wel in Nederland. Best bijzonder, want veel iGaming bedrijven bestaan er niet in ons land. Hierbij moet ik wel zeggen dat Stakelogic ook een vestiging op <alta heeft, maar dat heeft meer te maken met de benodigde licenties.

Spelregels Classic Dice 5 Reels

Online slots van Stakelogic staan er om bekend dat ze een gebruiksvriendelijke manier van spelen hebben. Als desktop speler zal je de versie te zien krijgen met alle buttons onder de rollen. Als mobiele speler zal je de buttons niet zien, die staan vrijwel allemaal onder het menu logo. Sowieso zal je na het laden een overzicht te zien krijgen van de bijzondere spel functies. Daarnaast kan je altijd (al dan niet via het menu), op de "?" klikken voor de spelregels, uitbetaal tabel, e.d.

De Classic Dice 5 Reels slot bestaat uit 5 rollen, 3 rijen en 5 winlijnen. Het aantal winlijnen is erg bescheiden te noemen, maar je hebt wel te maken met twee win manieren. Dit staat ook wel bekend als "win both ways". De winlijnen lopen dus zowel van links naar rechts, als andersom. Let wel: een "5 of a kind" (5 gelijke symbolen op een winlijn), wordt helaas niet twee keer uitbetaald. Een beetje jammer, want het "win both ways" principe gaat dus niet helemaal op. Anderzijds maakt het wel weer veel goed met de win combinaties van 3 of 4 gelijke symbolen op een winlijn vanaf de laatste rol naar links.

Op de rollen komen slechts 6 standaard symbolen voor en wel (van laag naar hoog): Kers, citroen, druif, bel, zeven en ster. Win combinaties worden gevormd met minstens drie gelijke.

Win Spins

Op de rollen 2, 3 en 4 komen dobbelsteen symbolen voor (de slot heeft niet voor niks "dice" in de titel). Deze zijn scatters en zullen met drie in beeld de "Win Spins" functie activeren. Eerst zal je een grote dobbelsteen te zien krijgen, waar je op kan klikken. Je raad het vast al... na er op geklikt te hebben, zal de dobbelsteen gegooid worden. De uitkomst bepaald hoeveel "Win Spins" je vervolgens zal krijgen. Je kan de "Win Spins" vergelijken met de meer bekende Free Spins. Ze zijn echter net even wat leuker. Na elke gratis spin zal je gegarandeerd winnen.

Casino

Met echte inzetten spelen

Spelen in de fun modus kan leuk zijn en het zal je vooral bekend maken met de speelwijze en speciale functies. Met echte inzetten spelen en je zal veel meer de spanning van het spel ervaren. Logisch ook, want je kan zowel winnen als verliezen. De "Classic Dice 5 Reels" slot heeft een RTP van 96,26% en dat is redelijk hoog. RTP betekend Return To Player en vrij vertaald kan je dit zien als gemiddeld uitbetaal percentage. Daarnaast is het een slot met een vrij lage variantie en dit betekend dat je vaak zal winnen, maar dan wel vooral bescheiden prijzen. Erg geschikt voor de spelers die lang willen spelen dus en net even wat minder voor de geen die vooral willen gaan voor de hoge winsten.